Her er ordførernes topprioriteter

OPTAKT: Hvilke sager ligger der på sundhedsordførernes borde? Og hvilke sager står står øverst på dagsordenen for den politiske sæson, der kommer?
Psykiatri står højt på dagsordenen hos flere partier.
Psykiatri står højt på dagsordenen hos flere partier.Foto: Colourbox
Lasse Lange
Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix
"Det vigtigste for os bliver helt sikkert psykiatri, hvor vi venter spændt på regeringens udspil til en reform."

"Der er i den grad brug for nogle reformer, som gør, at borgere kan komme videre i samfundet. Og der er brug for, at de borgere, der har en psykisk sygdom, i langt højere grad kan være med til at bestemme langt mere i forhold til den behandling, de modtager. Det bliver spændende at se, hvad regeringen kommer med på det område. Jeg tror, at vi ender med nogle forbedringer på området, men spørgsmålet er, hvor langt regeringen vil gå."

"Så er vi meget optagede af arbejdet med at se reglerne for samarbejde mellem medicinallindustrien og sundhedspersoner efter i sømmene. Det er meget vigtigt for os, at vi får samlet op på de regler, der er, for man skal kunne være sikker på, at der er fagligheden, der taler, når man kommer ned til sin læge."

"Rigtig meget efteruddannelse for læger er i dag betalt af medicinalindustrien, og det skaber nogle problemer i forhold til uafhængighed. Der findes desuden slet ingen regler for samarbejde med medikoindustrien, der er rigtig stor i Danmark. Det område skal i hvert fald reguleres. Vi vil have meget større åbenhed, og vi vil have lagt kimen til, at man i fremtiden kan få mere uafhængighed."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00