Podcast: “Varig fred om kommunal udligning findes ikke, men nu er konfliktniveauet lidt lavere”

AJOUR: Den nye aftale om kommunal udligning har løst nogle af problemerne, men de utilfredse borgmestre eksisterer stadig. Altingets kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, forklarer om den nye udligningsaftale i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

En ændret kommunal udligningsordning har stået på skiftende regeringers to-do-liste i flere år.

Nu har Socialdemokratiet sejlet den opgave i land med hjælp fra Venstre, og hvor Radikale, Alternativet og SF til sidst også tiltrådte aftalen.

Og selvom aftalen nu skal forsøge at udligne forskellene mellem landets kommuner, så står der stadig utilfredse borgmestre tilbage, der med tiden formentlig igen vil rejse debatten om rammerne for den kommunale udligning.

Aftalen førte også til undren over, at kommunerne nu får tilført flere penge – selvom nogle af kommunerne ikke vil kunne gøre brug af de penge, som det ser ud lige nu.

Altingets kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, forklarer i dagens udsendelse om de nye penge til kommunerne og om fremtiden for den kommunalpolitiske debat.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Kan 55 milliarder kroner købe verden en vaccine? Ugens EU-podcast: Kan 55 milliarder kroner købe verden en vaccine? Næste artikel PODCAST: Afslører coronakrisen unødig aktivitet på sygehusene?  PODCAST: Afslører coronakrisen unødig aktivitet på sygehusene?