Politisk splid om bosteder til farlige psykisk syge

FORHANDLINGER: Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er afvisende over for regeringens forslag om en ny type psykiatriske bosteder målrettet de beboere, der kan være til fare for medpatienter og personale. Dermed mangler regeringen både penge og stemmer til at gennemføre tiltaget.

Mordet på en ansat på bostedet Lindegårdshusene i Roskilde i marts var det femte på fire år på et af landets bosteder. 
Mordet på en ansat på bostedet Lindegårdshusene i Roskilde i marts var det femte på fire år på et af landets bosteder. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg ToftSøren Elkrog Friis

Stort set alle som beskæftiger sig med området, patienter, pårørende og fagfolk, ønsker i stedet, at man styrker eksisterende løsninger .

May-Britt Kattrup
Psykiatriordfører, LA

Regeringens forslag til en ny type botilbud til psykisk syge er løbet ind i hård modstand på Christiansborg.

To af regeringens støttepartier og flere oppositionspartier er i forhandlingerne stærkt afvisende over for regeringens forslag til en ny institutionstype, der skal målrettes de beboere, der vurderes for farlige til gængse åbne bosteder for mennesker med psykiske lidelser.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er særligt kritisk over, at personalet på den nye type bosted med forslaget vil få nye muligheder for at udøve tvang og kontrol med beboerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024