Privathospitaler stormer frem - strejke eller ej

KORT NYT: Det er langtfra kun strejken, der har givet medvind til de private hospitaler og klinikker - de har massiv økonomisk vækst.
Rasmus Nielsen

Private hospitaler og klinikker har massiv økonomisk fremgang. De udgør en væsentlig større andel af sygehusvæsenet end hidtil antaget og en hel del mere end de 1,5 pct., som regeringen hævder.

Selv om millioner af skattekroner fosser over i deres pengekasser, hemmeligholder de deres omsætning på grund af den intense konkurrence.

Det viser en gennemgang af årsregnskaberne for 20 af de største private hospitaler og klinikker, som Ugebrevet Mandag Morgen har foretaget. Privathospitalerne oplyser blot deres såkaldte bruttofortjeneste, som ligger væsentligt under omsætningen.

På nogle områder, f.eks. idrætskirurgi, er den private fremmarch så massiv, at der næsten ikke længere kan foretages behandlinger på de offentlige sygehuse, fordi lægerne er flyttet over i den private sektor. Private sygehuse og klinikker udførte sidste år 65 pct. flere ortopædkirurgiske behandlinger end året før.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024