Om  
Freddy Lippert
Jonas Egebart
Jens Gordon Clausen

Region Hovedstaden skal have ny akutchef

Freddy Lippert fratræder som direktør i Region Hovedstadens Akutberedskab, der blandt andet står for ambulancedrift og Akuttelefonen 1813. Lægefaglig vicedirektør konstitueres i stillingen.

Freddy Lippert har stået i spidsen for Akutberedskabet siden 2011.
Freddy Lippert har stået i spidsen for Akutberedskabet siden 2011.
Signe Løntoft

Region Hovedstadens Akutberedskab skal have ny direktør, idet Freddy Lippert fratræder.

Region Hovedstaden oplyser, at koncerndirektionen har konstitueret Jonas Egebart som direktør fra 9. februar. 

Fratrædelsen kommer i kølvandet på en kritisk rapport, som blev udfærdiget i kølvandet på mediers dækning af mistede 112-opkald i sommeren 2021. Rapporten, som var bestilt af regionsrådet i Hovedstaden, pegede blandt andet på problemer med trivsel og dårligt arbejdsmiljø i akutberedskabet. 

Den eksterne undersøger Mads Koch Hansen, som stod bag rapporten, skrev blandt andet i sine anbefalinger:

"Jeg anbefaler, at der laves en overordnet vurdering af, om den ledelsesmæssige tillidskrise kan løses med den nuværende ledelsesstruktur."

I sidste halvdel af 2021 stoppede to chefer i akutberedskabet, idet enhedschefen for Region Hovedstadens AMK-vagtcentral og Akuttelefonen 1813, Marie Baastrup, fratrådte per 1. december 2021. Vicedirektør Trine Mottlau stoppede i Akutberedskabet ved årsskiftet.

Stillingen som ny akutchef bliver slået op hurtigst muligt, skriver Region Hovedstaden. Jonas Egebart, som nu konstitueres i stillingen, kommer fra en stilling som lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital. 

Ambulancekørsel fra 2023

Regionsdirektør Jens Gordon Clausen siger i en pressemeddelelse, at akutberedskabet står over for store omstillinger i de kommende år. Der skal blandt andet etableres en ny ambulancetjeneste, idet regionens kontrolbud er blevet tildelt en kontrakt, så Akutberedskabet fra 2023 selv skal stå for ambulancekørsel. Det skete ved et ambulanceudbud, hvor Falck vandt 75 procent af ambulancekørslen og regionen resten.

Samtidig er der ifølge Jens Gordon Clausen i de kommende år fokus på videreudvikling af Akuttelefonen 1813.

”Det arbejde omfatter alle dele af Akutberedskabet og er anledning til at kigge opgaveløsning og organisering igennem, som rækker mange år frem i tiden. Derfor er det et helt naturligt tidspunkt at udpege nye kræfter til direktørposten, som kan arbejde med det korte såvel som det lange perspektiv,” siger Gordon Clausen.

Han benytter samtidig lejligheden til at takke Freddy Lippert, der har stået i spidsen for Akutberedskabet siden 2011:

”Jeg vil gerne takke Freddy Lippert for hans store indsats med at opbygge og udvikle Akutberedskabet til glæde for vores borgere i hele regionen. Det har til tider været en turbulent tid, men tilbage står, at han som direktør har haft fokus på at udvikle akuthjælp til borgerne med brug af for eksempel ny teknologi som kunstig intelligens, forskning og internationalt udsyn. Han har med sine visioner og indsigt i dette komplicerede område været spydspids for forandringer, der er kommet borgere og patienterne til gode gennem mange år. Det vil jeg gerne udtrykke stor anerkendelse og respekt for.”

Freddy Lippert vil i sin aftrædelsesperiode stå til rådighed for Akutberedskabet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Freddy Lippert

Lægefaglig direktør, Falck, læge
cand.med. (Odense Uni. 1986)

Jonas Egebart

Direktør, Sundhedsstyrelsen
cand.med. (Københavns Uni. 2006)

Jens Gordon Clausen

Regionsdirektør, Region Hovedstaden
cand.polit. (Københavns Uni. 2002)

0:000:00