Tandlæger går ind for konkurrence

Formanden for Dansk Tandlægeforening regner med, at der i fremtiden vil være flere private tandklinikker, der byder ind på licitationsudbud. De skal blot vænne sig til tanken. S siger, at de private mangler ekspertisen til mange børn og unge.
Lars Igum Rasmussen
De private tandlægeklinikker mangler ikke konkurrencementalitet, mener formanden for Dansk Tandlægeforening Per Gaunø Jensen.

Udmeldingen kommer efter, at Egvad Kommune som den første har udliciteret børne- og ungetandplejen. Men i stedet for en privat udbyder, som var Venstre-borgmesterens Kent Skaanings udtalte ønske, er opgaven i stedet gået til Skjerns Kommunale Tandpleje. Ikke til det private - der ellers er regeringens kongstanke - men altså til en anden offentlig instans, som Altinget kunne skrive onsdag.

"Denne licitationssag var den første af sin slags. Men bestemt ikke den sidste. For en mindre tandklinik kan en offentlig licitation være vanskeligt at sætte sig ind i, specielt når ansøgningsfristen på buddet var 1-2 måneder, for der skal måske tænkes i nye lokaler, mere personale og så gennemtænke det økonomiske grundlag," siger Per Gaunø Jensen fra Dansk Tandlægeforening til Altinget.

Han fortæller, at foreningen netop har lavet en håndbog, så det i fremtiden vil være lettere for privatpraktiserende tandlæger at byde ind på licitationer.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00