Ulovlig markedsføring af kosttilskud

Langt størstedelen af hjemmesiderne, der markedsfører kosttilskud - gør det ulovligt. Det viser en kontrol, Fødevarestyrelsen har foretaget af i alt 156 hjemmesider. Henriette Kjær (K) vil fortsætte kontrollen, men branchen svarer igen ved at kræve klarere regler.
Cecilie BechLars Igum Rasmussen
Fakta
Resultatet af kontrollen af de 156 hjemmesider er:

  • 21 virksomheder slap igennem den første kontrol uden bemærkninger.
  • 25 virksomheder har valgt at lukke siden i aktionsperioden.
  • 27 virksomheder har fået enten indskærpelse, påbud eller bøde for overtrædelser.
  • 70 virksomheder (284 produkter) er anmeldt til Lægemiddelstyrelsen, fordi producenten hævder, at deres kosttilskud virker på bestemte sygdomme fx kræft og gigt. Det må man ikke, når produktet sælges som kosttilskud. Endnu 28 hjemmesider er under kontrol, men disse sager er endnu ikke behandlede.

  • Kilde: Fødevarestyrelsen
    Fødevarestyrelsen har netop gennemført en kontrol af hjemmesider, der markedsfører kosttilskud. Og det ser ikke godt ud. Kun 21 af hjemmesiderne er sluppet igennem kontrollen uden bemærkninger.

    De øvrige 135 havde alle problemer med at leve op til reglerne.

    70 virksomheder er meldt til Lægemiddelstyrelsen, fordi de har markedsført kosttilskud som om, de var lægemidler. (ialt 284 produkter) Og det er ulovligt.

    "Det er simpelthen for ringe, at så mange virksomheder overtræder loven. De kosttilskud, der markedsføres i Danmark, skal selvfølgelig leve op til kravene i fødevarelovgivningen, så forbrugerne kan være trygge ved at købe og bruge produkterne", siger familie- og forbrugerminister Henriette Kjær.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00