Yngre Læger kritiserer akutplaner

AKUT: De fem regioners projekt om fælles akutmodtagelser på hospitalerne modtager kritik fra Yngre Læger, som frygter, at projektet bliver en fiasko.
Hospitalernes kommende fælles akutmodtagelser møder ingen roser fra foreningen Yngre Læger. De kalder regionernes planerne for et "prestigeprojekt, som lider under, at området mangler styring".

Yngre Læger frygter, at de kommende fælles akutmodtagelser bliver en fiasko. De mener, at der er for meget slinger med hensyn til ledelse og organisation.

"I alle fem regioner er ledelsen og organiseringen af de fælles akutmodtagelser forskellig. Selv inden for samme region er der forskelle fra hospital til hospital. Lokale løsninger kan være gode, men der er for meget slinger," siger Lisbeth Lintz, formand for Yngre Læger, til Altinget.dk.

For at løfte kvaliteten af de fælles akutmodtagelser foreslår Yngre Læger, at de fælles akutmodtagelser er styret af ensartethed, entydighed og behandling af høj kvalitet, hvor speciallægerne skal med i front. Ellers frygter foreningen, at de danske hospitaler går tilbage i deres udvikling.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00