Marlene Harpsøe
 svarer 
Sophie Løhde

Er ministeren bekendt med, at velfærdsteknologi som EPI-alarmer til registrering af epileptiske anfald ikke automatisk må registreres i sundhedsfaglige journalstyringssystemer?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Sundhedsudvalget, Spørgsmål 552

Er ministeren bekendt med, at velfærdsteknologi som EPI-alarmer til registrering af epileptiske anfald ikke automatisk må registreres i sundhedsfaglige journalstyringssystemer som CURA, idet der henvises til, at der er tale om personfølsomme data, omend det ville lette en del af personalets administrative arbejde, hvis dokumentationen skete automatisk og personalet ikke skulle taste det hele ind i systemet selv? Hvad vil ministeren gøre for at lette personalets administrative byrder på dette område?

Svar fra onsdag den 19. juni 2024

Jeg har ikke kendskab til den konkrete problemstilling vedr. manglende automatisk registrering af epileptiske anfald fra EPI-alarmer i sundhedsfaglige journalsystemer, men vil bede mit ministerium om at undersøge problemstillingen og orientere udvalget, når det er undersøgt.

Jeg er generelt optaget af at sikre en digitaliseringsparat lovgivning, der understøtter, at nye teknologiske løsninger kan anvendes og lette arbejdsgangene for medarbejderne i vores sundhedsvæsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024