Parter tror på fælles erhvervsskole-løsning

ERHVERVSSKOLER: Regeringens dugfriske erhvervsuddannelsesudvalg bliver mødt med optimisme fra arbejdsmarkedets parter. Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) vil have en afklaring inden slutningen af september.
Der er optimisme blandt arbejdsmarkedets parter inden det første møde i regeringens nye erhvervsuddannelsesudvalg.
Der er optimisme blandt arbejdsmarkedets parter inden det første møde i regeringens nye erhvervsuddannelsesudvalg.Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen

Min fornemmelse er, at der hele bordet rundt er et ønske om at få løst det her problem. Positionerne er ikke så stive som tidligere, og derfor er jeg glad for, at regeringen nu går så målrettet til værks.

Ejner K. Holst
LO-sekretær
De danske erhvervsuddannelser halter, og der skal hurtigst muligt findes en langtidsholdbar løsning på det store frafald og de manglende praktikpladser. Det var et af hovedbudskaberne, da finansminister Bjarne Corydon (S) mandag formiddag præsenterede regeringens finanslovsudspil.

Regeringen har derfor nedsat et såkaldt erhvervsuddannelsesudvalg, hvor den i samarbejde med arbejdsmarkedets parter skal finde en løsning på problemet. Og blandt parterne, der tæller DA, LO, KL og Danske Regioner, er der tilfredshed med, at de nu får en sidste chance for i fællesskab at finde en løsning på problemet.

"Min fornemmelse er, at der hele bordet rundt er et ønske om at få løst det her problem. Positionerne er ikke så stive som tidligere, og derfor er jeg glad for, at regeringen nu går så målrettet til værks," siger LO-sekretær Ejner K. Holst om det første møde, der finder sted i dag, tirsdag.

Samme optimistiske melding kommer fra Mikkel Haarder, centerchef hos KL, som også skal sidde med ved bordet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00