Uventet gave til landets erhvervsskoler

UDSTYR: Med en pludselig bevilling på 150 mio. kr. til bedre udstyr på erhvervsskolerne overhaler regeringen Venstre indenom. ”Lad dog blot regeringen blive inspireret af os,” lyder det fra Venstres ordfører.

Venstres Peter Juel Jensen mener, at den pludselige bevilling på 150 mio. kr. til erhvervsskolerne er et udtryk for, at valgkampen er i fuld gang - og at regeringen "lukker huller."
Venstres Peter Juel Jensen mener, at den pludselige bevilling på 150 mio. kr. til erhvervsskolerne er et udtryk for, at valgkampen er i fuld gang - og at regeringen "lukker huller."Foto: Pressefoto
Erik Bjørn Møller

Derfor har vi sammen med bl.a. Dansk Metal gennem flere år kæmpet for flere midler til erhvervsskolerne, og jeg glæder mig over, at regeringen nu har lyttet til os.

Per Påskesen
Formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne.

Glæden var stor hos Dansk Metal, da lang tids ihærdigt lobbyarbejde for at sikre nye og nødvendige maskiner til landets erhvervsskoler endelig så ud til at lykkes.

Hos Venstre mødte det store fagforbunds synspunkter nemlig stor forståelse og imødekommenhed – og forslaget om at afsætte penge til bedre udstyr og mere moderne udstyr på erhvervsskolerne blev en del af Venstres politiske kampagne. Tidligere havde Dansk Metal forsøgt at få regeringen til at afsætte midler til formålet ved de seneste finanslovsforhandlinger. Forgæves.

150 mio. kr. fundet
Men tingene har det med at ændre sig i dansk politik. Og fredag lod undervisningsminister Christine Antorini (S) i en pressemeddelelse forstå, at regeringen som et led i sit vækstudspil pludselig har fundet 150 mio. kr. til ”teknologisk avanceret udstyr” på landets erhvervsskoler.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Uddannelse

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024