LA-ordfører kritiserer udflytning af skattemedarbejdere

UDFORDRET: Udflytning af skattestyrelser er et uheldigt eksempel på, at man er optaget af at fremvise en god statistik for antal udflyttede medarbejdere, mener Liberal Alliances landdistriktsordfører, Villum Christensen. Sludder, lyder det fra Venstre.

Der kan godt være sund fornuft i at flytte arbejdspladser ud, udflytningen af skatteområdet er bare ikke et af eksemplerne herpå, mener Villum Christensen, landdistrikts- og øordfører for Liberal Alliance.
Der kan godt være sund fornuft i at flytte arbejdspladser ud, udflytningen af skatteområdet er bare ikke et af eksemplerne herpå, mener Villum Christensen, landdistrikts- og øordfører for Liberal Alliance.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Udførelsen af skatteopgaver lider under regeringens udflytning af skattemedarbejdere.

Det mener Villum Christensen, landdistrikts- og øordfører for Liberal Alliance.

“Hvis man i en styrelse nærmest er lagt ned på grund af massive IT-problemer og så samtidig dekreterer flytning, ny organisering og rekruttering af 1.000 nye medarbejdere på en gang, ja, så er det bestemt ikke hjælpsomt for styrelsens ”produktion” og effektivitet,” skriver Villum Christensen i et debatindlæg på Altinget.

Han henviser til, at gælden stiger mere dag for dag, at det stort set ingen konsekvenser har, at man ikke betaler sine regninger, og at statsrevisorerne, heriblandt Villum Christensen, for første gang nogensinde har taget forbehold for statsregnskabet − på grund af regnskabsmæssig usikkerhed på skatteområdet.

Vi har nu tilført flere statslige arbejdspladser i Skat, og i stedet for bare hovedløst at placere dem i hovedstaden, til trods for at de ikke er stedsbestemte, så har vi med succes placeret dem i hele landet.

Thomas Danielsen
Landdistrikts- og øordfører, Venstre

“Det er bare ikke godt nok, og de ting, der sker, er simpelthen med hovedet under armen,” skriver han.

Villum Christensen bruger i sit indlæg Skats mange problemer som eksempler på, at det kan vise sig at være meget dyrt, “når man kun er optaget af at fremvise god statistik for udflytning”.

Det er bare ikke godt nok, og de ting, der sker, er simpelthen med hovedet under armen.

Villum Christensen
Landdistrikts- og øordfører, Liberal Alliance

Kvalificerede nyansatte
I 2017 annoncerede regeringen, at man placerer 1.500 arbejdspladser og hovedsæde for fem ud af syv nye styrelser uden for hovedstaden som led i regeringens udflytningsplaner.

Det er der god ræson i, mener Venstres landdistrikts- og øordfører, Thomas Danielsen.

Han påpeger, at problemerne i skatteforvaltningen hænger sammen med skiftende skatteministres iver for at automatisere inddrivelsen, selv om systemerne ikke virkede.

0:000:00