Kristian Thulesen Dahl: En hædersmand er død

Christiansborg, den 15. marts 2014

PRESSEMEDDELELSE

Kristian Thulesen Dahl: En hædersmand er død

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, udtrykker stor sorg over Jesper Langballes død. Mine tanker går selvfølgelig til Jesper Langballes familie, der har lidt et stort tab og gennemgår den sorg, det er at miste et kært og nærtstående familiemedlem.

- Det er en hædersmand, som nu ikke er her mere. I sit liv nåede han mere end de fleste. Hans liv var især præget af en uegennyttig og utrættelig indsats for Danmark. Først som præst, journalist og debattør, siden som folketingsmand for Dansk Folkeparti gennem ti år. Han kæmpede for det, han troede på, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Hans indsats i den såkaldte kulturkamp kan ikke overvurderes. Den var ægte og dedikeret. Jesper vidste, hvad han talte om. Han satte pris på viden og væsentlighed. Derfor måtte hans politiske modstandere også ofte sande, at man skulle være særdeles godt forberedt, når man debatterede med ham.

Kristian Thulesen Dahl vil komme til at savne Jesper Langballes gode og smittende humør.

- Han var faktisk så godt som altid glad, og hans lune og humør kunne smitte et helt lokale. Selv i nok så alvorlige sager kunne Jesper Langballe finde humoren frem og forløse en situation. Det er ofte i Dansk Folkeparti sagt, at da Jesper Langballe sammen med sin fætter Søren Krarup blev valgt ind i folketingsgruppen i 2001, voksede gruppen med mere end deres to mandater. Og når de to begyndte deres indbyrdes drillerier - for enige var de ikke altid - lænede vi os tilbage og nød det. Så blev vi alle klogere samtidig med, at vi fik et godt grin. Vi har med Jesper Langballes død mistet ikke bare en menings- og kampfælle, men et ægte, stort, menneske. Vi savner ham allerede!
 
 
 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget