DF: Kommunale svigt skal straffes

Christiansborg, torsdag den 10. juli 2014/LO

PRESSEMEDDELELSE

DF: Kommunale svigt skal straffes

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, er dybt rystet over, at en kommune i løbet af bare et år overså 11 alvorlige advarsler om omsorgssvigt af to børn. Hun vil på baggrund af sagen have øget sanktionsmulighederne og sanktionerne overfor kommunale svigt.

- Det her er en frygtelig sag, og ganske tragisk er det langt fra den første af den slags. Vi kan ikke leve med, at en kommune på denne måde vender det blinde øje til en lang række dybt alvorlige advarsler fra politi, skole og borgere. Den form for grove svigt skal simpelthen straffes, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard hæfter sig ved, at direktøren fra Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, mener, at det ikke er mangel på lovgivning, der i skyld i kommunens svigt af de to børn, men derimod at kommunen har svigtet sit ansvar.

- Naturligvis skal vi altid løbende vurdere, om en lovgivning nu er god nok, men i dette tilfælde mener jeg, at vi især skal se på det kommunale ansvar. Der skal være nogle sanktioner for svigt, som er så markante, at kommunerne må oppe sig, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard tilføjer, at hun ikke er imponeret over socialminister Manu Sareens (R) og dermed regeringens reaktion på sagen.

- Ministeren siger, uanset hvor mange regler man laver, kan man desværre ikke forhindre, at der er kommuner, som træffer dårlige beslutninger. Han siger ikke et ord om, at kommunerne selvfølgelig skal overholde de regler, og at der skal være en straf, hvis de ikke gør det, siger Karin Nødgaard.
 
 
 
 
 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget