Flere danskere går ind for kvindelige værnepligtige

På godt fem år er danskerne blevet mere positive stemt overfor, at kvinder også skal aftjene værnepligt. Ligestillingsformand mener, at Ukrainekrigen er en del af forklaringen. Mændene er mest positive over for ideen, mens kvinderne er mere splittede.

Kvinder kan møde op til Forsvarets Dag og har ret til at aftjene værnepligt. Kun mænd har pligt til det.
Kvinder kan møde op til Forsvarets Dag og har ret til at aftjene værnepligt. Kun mænd har pligt til det.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

55 procent af danskerne mener, at kvinder skal aftjene værnepligt på lige fod med mændene, mens 31 procent er imod og 13 procent ikke ved hvad de skal mene om sagen. Det viser en meningsmåling, som Epinion lavede i februar for Altinget og DR.

Dermed er danskerne blevet mere lune på ideen om kvinder i trøjen, end de var i november 2017, da Norstat på vegne af Altinget spurgte om det samme. Dengang var befolkningen delt i spørgsmålet, da 39 procent var for og 41 procent var imod. 20 procent vidste ikke hvad de skulle mene.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024