Overblik: Mere end halvdelen af de valgte til Ældrerådene er kvinder

I 88 kommuner har borgere over 60 år skulle forholde sig til hele tre valg dette efterår. Udover kommunal- og regionalvalget har der været valg til kommunernes Ældreråd. Det blev et valg, hvor valgdeltagelsen faldt, men hvor over halvdelen af de valgte er kvinder. Få et overblik over ældrerådsvalgene her. 

Foto: Henning Bagger / henning bagger
Laura Bejder JensenMads Mose Vikkelsø

Mindst en gang hvert fjedre år, er der valg til de lokale ældre- og seniorråd. Her har alle borgere, der er fyldt 60 år, mulighed for at vælge, hvem der skal sidde i de kommunale ældreråd. I mange kommuner afholdes valgene i forbindelse med kommunal- og regionalvalget. 

I efteråret 2021 er der afholdt valg til ældre- eller seniorrådet i 88 af de 98 kommuner. Tallet dækker både over valg, som har ligget før og efter kommunalvalget. 13 kommuner har endnu ikke offentliggjort et valgresultat og i ni andre har der været fredsvalg.  

En opgørelse fra Danske Ældreråd viser, at 51 procent af de valgte er kvinder og 49 procent er mænd. Odense er den kommune, der skiller sig mest ud med 10 kvinder på de i alt 15 pladser i rådet. Til sammenligning var 46 procent af de opstillede kandidater kvinder.  

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00