Gå til
tilmelding

STEM-Topmøde 2020

Altinget

Aalborg Universitet, Teknologipagten og Altinget inviterer til STEM-topmøde 2020

 

Tid og sted

9. november 2020, kl. 10:00-12:00

ONLINE-event. Følg livestreamen og deltag online 

Gratis konference

Gratis, men tilmelding kræves

Gratis og åben for alle (mere information følger)

9. november 2020 kl. 10:00

Online Event

STEM er fællesbetegnelsen for naturvidenskab, teknologi, ingeniørfag og matematik. Det er kompetencer inden for disse fag, der er essentielle for at sikre teknologisk udvikling, øget digitalisering og grøn omstilling.

Året 2020 har set et stort skred i digitaliseringen af verdens arbejdspladser, og Danmarks første klimalov blev formuleret for sikre en CO2-reduktion på 70 procent inden 2030.

 

Innovation og teknologisk omstilling er forudsætninger for at kunne lykkedes med bl.a. disse udfordringer. Derfor er det vigtigt at sikre anvendelsen og integrationen af STEM-kompetencer i danske virksomheder.

 

PROGRAM

Topmøde-moderator: Tue Blædel

Tue Blædel byder velkommen direkte fra Altinget gård, hvor formiddagens input og debatter vil finde sted.

 

Videovelkomst

·       Per Michael Johansen, rektor for Aalborg Universitet og André Rogaczewski, formand for Teknologipagten

·       Erhvervsminister Simon Kollerup

 

Understanding human behavior

Oplæg og dialog med Jason Hreha, world leader in Applied Behavioral Science, Californien.

Jason Hrera er med på direkte Skype-forbindelse fra USA, hvor han vil fortælle om, hvordan man kan arbejde med menneskelig adfærd for at kunne skabe nye vaner.

 

Paneldebat

Hvordan vil Danmarks fremmeste STEM-ambassadører skabe mere STEM i anvendelse?

Direkte fra Altingets gård vil der være debat med Mette Fjord Sørensen (DI), Mads Eriksen (Dansk Erhverv), Ghita Wolf Andreasen (Engineer the Future) og Lia Leffland (ATV). Paneldeltagerne vender blikket indad og kommer med hver deres nye forslag til handling. Det vil være muligt at stille spørgsmål til panelet under debatten.

 

Opsamling og afslutning v. Tue Blædel

Hvad lærte vi, og hvordan kan vi handle herfra for at sikre at kan anvende STEM i job?

 

 

Tid til handling og nye vaner

Teknologipagten og Aalborg Universitet inviterer til online STEM-Topmøde 2020 den 9. november kl. 10-12.

Vi sætter på dagen fokus på Teknologipagtens 3. søjle: Flere skal anvende STEM i job. Flere analyser og rapporter har allerede dokumenteret, at STEM-kompetencer på arbejdsmarkedet betyder bedre løsninger for virksomheder og samfund. Vi søger derfor at besvare spørgsmålet om, hvordan kommer vi videre og får det omsat til handling!

Grundet gældende restriktioner og generel sikkerhed i forbindelse med COVID-19, har vi valgt at digitalisere STEM-topmødet 2020. Vi rykker derfor online og gør programmet mere kompakt, men stadig inddragende og med fokus på, hvordan vi kan skabe nye vaner og få flere STEM-kompetencer i spil i de danske virksomheder.

Derudover vil der blive udgivet en række podcasts, hvor moderator Tue Blædel gennem interviews dykker yderligere ned i emnet og videregiver konkrete erfaringer og løsningsforslag. Disse podcasts vil være tilgængelige samtidig med afholdelsen af STEM-Topmødet. 

Tilmelding


Accepter betingelser