Om  
Peter Olsen
Nivi Olsen
Múte Bourup Egede

Grønlandsk minister for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke går af

Efter kritik fra flere af partierne i Grønlands parlament Inatsisartut har Naalakkersuitsoq for uddannelse, kultur, idræt og kirke, Peter Olsen, valgt at træde af. Det kommer som følge af manglende handling i sag om grønlandsksprogede journalister.

Mute B. Egede overtager ansvaret for uddannelse-, kultur-, idræt-, og kirkeområdet, efter minister Peter Olsen har valgt at trække sig
Mute B. Egede overtager ansvaret for uddannelse-, kultur-, idræt-, og kirkeområdet, efter minister Peter Olsen har valgt at trække sigFoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Peter Olsen (IA) trækker sig som det grønlandske selvstyres minister for uddannelse, kultur, idræt, og kirke. Det sker på baggrund af manglen på grønlandsksprogede journalister.

Det skriver KNR.

Peter Olsen lovede sidste år, at selvstyret ville nedsætte en arbejdsgruppe som skulle se nærmere på, hvordan man kunne løse KNR's problem med at tiltrække grønlandske journalister. Denne arbejdsgruppe er endnu ikke blevet nedsat, hvilket ledte til et mistillidsvotum mod ministeren. Olsen trak sig dog i pausen før mistillidsafstemningen.

"Jeg valgte at søge afsked, da jeg følte, at jeg ikke længere har opbakning fra flertallet," skriver den tidligere minister på Facebook og fortsætter:

"Jeg har lyttet til kritikken fra Inatsisartut, velvidende at jeg har gjort mit bedste."

Fagbladet Journalisten har igennem 2022 og 2023 beskrevet, hvordan grønlandske medier har måtte skære i dækningen, fordi der manglede grønlandsktalende journalister.

Det var Olsens manglede handling på dette problem, der fik Nivi Olsen fra Demokraatit til at indkalde til afstemning om Naalakkersuitsoq fremtid.

"Vi har ventet i ni måneder. Fordi opgaven skal løftes, da det rammer demokratiet, når de grønlandsksprogede journalister mangler. Det synes jeg ikke befolkningen skal betale yderligere for, så derfor lavede jeg et mistillidsvotum og nu er han trådt tilbage," siger repræsentanten fra Grønlands fjerde største parti.

Formand for Naalakkersuisut Mute B. Egede (IA) overtager foreløbigt arbejdet indenfor uddannelse-, kultur-, idræt-, og kirkeområdet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Olsen

Fhv. Naalakkersuitsoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Inuit Ataqatigiit
Lærer (Ilinniarfissuaq)

Nivi Olsen

Medlem af Inatsisartut, Demokraterne
Samfundsvidenskab og administration (Grøndlands Uni. 2010)

Múte Bourup Egede

Landsstyreformand, Naalakkersuisut, formand for Inuit Ataqatigiit (IA)
Kultur- og samfundshistorie (Grønlands Uni.) (ikke færdiggjort)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024