Kielsen: Stærke interesser banker på døren til Grønland

TALE: 2020 vil byde på de første amerikanske investeringer i Grønland og nye lufthavnsplaner, vurderer Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen, der også vil have sat en stopper for omsorgssvigt og misbrug af grønlandske børn.

Selv om USA's præsident, Donald Trumps, tilbud om at købe Grønland blev blankt afvist af både Danmark og Grønland, er det ikke ensbetydende med, at USA har tabt interessen for Grønland. Snarere tværtimod. Og grønlænderne kommer allerede i år til at se de første konkrete amerikanske investeringer som følge af interessen, forudser Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen.

”(...) jeg ser meget gerne et øget samarbejde med den amerikanske regering og med amerikanske virksomheder. Og jeg forventer, at vi i 2020 vil se de konkrete resultater af den amerikanske interesse for investeringer i Grønland,” sagde Kim Kielsen i sin nytårstale, som blev sendt på grønlandsk tv nytårsdag. 

Til gavn for Grønland
Det er ikke kun amerikanerne, der har set sig lune på Grønland. Det har blandt andre Kina også. Kim Kielsen var ikke i tvivl om, hvem den store udenlandske interesse skal gavne.

Login