Udsigt til socialdemokratisk formandsopgør

KAMPVALG: Endnu inden landsstyreformand Kim Kielsen selv har besluttet, om han genopstiller som formand for de grønlandske socialdemokrater, så har to partifæller meldt deres kandidatur.

Der er udsigt til kampvalg og formandsopgør i Grønlands socialdemokratiske parti, Siumut, når partiet holder landsmøde i juli. Således har den nuværende formand for det grønlandske parlament Inatsisartut, Vivian Motzfeldt, samt Inatsisartut-medlem Erik Jensen meldt deres kandidatur til posten som formand for Grønlands største parti, der har siddet på posten som landsstyreformand i 36 af 40 år siden hjemmestyrets indførelse i 1979.

Mase konkurrenterne
Den nuværende Siumut-formand og landsstyreformand Kim Kielsen gennemgik i efteråret sidste år en større hjerteoperation og har endnu ikke besluttet sig for, om han genopstiller eller ej.

"Nu efter operationen har jeg det godt og har genvundet mit fysiske helbred. Så det er ikke helbredet, der holder mig tilbage mere, men forud for en endelig afgørelse om genopstilling, er det vigtigt for mig at få det afklaret med min familie og med mit bagland, siger Kim Kielsen til den grønlandske avis Sermitsiaq.

Login