Aki-Matilda Høegh-Dam
 svarer 
Peter Hummelgaard

Hvilke bygder i Grønland har faciliteter til at varetægtsanbringe personer?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Grønlandsudvalget, Spørgsmål 50

Kan ministeren oplyse, hvilke bygder i Grønland, som har faciliteter til at varetægtsanbringe personer, der vurderes at udgøre en fare for sig selv eller deres omgivelser? Og i de bygder der ikke har sådanne faciliteter, hvilke alternative foranstaltninger forventes der da, at kommunefogederne kan gøre brug af for at håndtere personer, der anses for at udgøre en trussel?

Svar fra mandag den 27. maj 2024

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Grønlands Politi.

Grønlands Politi har oplyst, at der er kommunefogedbygninger med detention i Kangaatsiaq, Kuummiit, Kulusuk, Alluitsup Paa og Narsarsuaq.

Grønlands Politi har endvidere oplyst, at der i en lang række af de bygder, som ikke har en detention, er indgået aftale om, at kommunefogeden kan benytte den lokale servicebygning eller lignende, hvis det helt undtagelsesvis skulle blive nødvendigt at have en borger frihedsberøvet i bygden.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024