B 174 (Indenrigs- og Sundhedsministeriet)

Forslag til folketingsbeslutning om at indskærpe sundhedspersoners pligt til dialog og samarbejde med pårørende til patienter.

Det Konservative Folkeparti foreslår, at Folketinget pålægger regeringen at udarbejde en ændring af vejledning om sundhedspersoners tavshedspligt dialog og samarbejde med patienters pårørende.

Ændringen skal indskærpe, at sundhedspersoner ikke må afvise at modtage oplysninger fra pårørende, som vil kunne anvendes i behandlingen af patienten, med henvisning til regler om tavshedspligten.

Ændringen skal også indskærpe, at sundhedspersoner ikke med henvisning til regler om tavshedspligt må afvise dialog med de pårørende om disses oplevelse af situationen og de problemer, de pårørende oplever.

Det skal også præciseres, at sundhedspersoner uden at overtræde tavshedspligten skal informere pårørende om generelle forhold vedrørende en sygdom og behandlingsmulig hederne og om de pårørendes muligheder for at yde og få støtte generelt.

Beslutningsforslag som fremsat


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lise Bertelsen

MF (K)
specialpædagog (Viborg Seminariet 1999), master i vejledning (DPU - Aarhus Uni. 2014)

Mette Abildgaard

MF og politisk ordfører (K), formand for Statsrevisorerne
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

Brigitte Klintskov Jerkel

MF (K), byrådsmedlem, Greve
socialrådgiver

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024