#dkpol: Esben har fået en besked fra Løkkes bror

Hvorfor kæmper Lars Løkke Rasmussens nye parti med meningsmålingerne? Og hvad betyder det for dynamikken i dansk politik, at Nicolai Wammen havde dårligt nyt med til danskerne i form af stigende inflation, stigende renter og stigende arbejdsløshed? Det er på programmet i denne uges #dkpol.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

#dkpol går live! Køb billetter til arrangementet 17. maj på Hotel Cecil – på Ticketmaster lige her.

Ukrainekrigen får nu konsekvenser for dansk økonomi.

I denne uge fremlagde finansminister Nicolai Wammen tre scenarier – det ene mere dystert end det andet – og mens inflationen stiger, falder forbrugertilliden. Og mens væksten kommer til at falde, vil arbejdsløsheden stige.

Folk er allerede begyndt at blive mere usikre på deres økonomiske fremtid og spørgsmålet om hvem, der er bedst til at styre økonomien – en borgerlig eller socialdemokratisk regering – bider sig fast som et tema med snart kun et år til næste folketingsvalg.

Det ser Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og politisk redaktør, Esben Schjørring nærmere på i denne uges #dkpol.

De kommer også forbi Lars Løkke Rasmussens Moderaterne, der har været i vælten i denne uge, efter en række meningsmålinger har sendt partiet under spærregrænsen. Kan man starte et parti, der ikke har en sag, men alene en meget kendt person?

Og så runder de også Pia Olsens Dyhrs tale om blomster og geværløb på SFs landsmøde. Lyt med øverst i artiklen, eller der hvor du ellers lytter til dine podcasts.

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00