DLG i opråb: Hvis vi skal udbrede regenerativt landbrug, har vi brug for hjælp

Danske landmænd skal have en form for præmie, hvis landbrugsjorden skal omlægges og blive mere bæredygtig, mener DLG, der peger på, at der ligger "et kæmpe potentiale". 

<div>Direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG, Jakob Lave, havde partiledere med sig i panelet, da han slog et slag for regenerativt landbrug på Folkemødets første dag.<br></div><div><br></div>
Direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG, Jakob Lave, havde partiledere med sig i panelet, da han slog et slag for regenerativt landbrug på Folkemødets første dag.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Frida FlinchElla Hjalmsrud Jørgensen

Der skal være en gulerod til de landmænd, som er villige til at dyrke sin jord mere bæredygtigt.

Det mener Jakob Lave, der er direktøren for bæredygtig forretningsudvikling i DLG.

Han deltog torsdag i en debat på Folkemødet på Bornholm, hvordan man i Danmark styrker regenerativt landbrug, som er en grønnere måde at dyrke jorden på.

"Der skal være en eller anden form for præmie til den omstilling for den enkelte landmand. Den præmie kan jo betales af forbrugerne, eller den kan betales ved, at man giver noget støtte til de her landmænd," siger Jakob Lave, da Altinget fanger ham efter debatten.

Jakob Lave mener, at der er brug for en "gulerodsmodel", som giver den enkelte landmand incitament til at omlægge sit landbrug, hvis den nye metode skal få luft under vingerne.

"Vi har brug for en model, der siger, at du kan få støtte til at omlægge dine maskiner, eller at du kan få støtte det første år," lyder det fra direktøren.  

"Kom og bliv klogere" lød det fra scenen i teltet, hvor debatten fandt sted. Og det valgte over 40 mennesker at gøre.

Det var Lise Christiansen Walbom, administrerende direktør i Food Nation Denmark, der som debattens ordstyrer sagde ordene og skød debatten igen.

"Store globale fødevarevirksomheder satser på regenerativt landbrug, og de gør det, fordi de har et sigte på, hvordan de arbejder med deres CO2 udledninger både direkte og indirekte," fortalte hun de fremmødte.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024