Fiskeriet glæder sig over politikernes plan for havet: ”Den brede regering er en klar gevinst for dansk fiskeri”

Fiskerne er yderst tilfredse med regeringens nye havplan, der båder givet erhvervet indflydelse på udpegningen af strengt beskyttede naturområder og lov til at fortsætte bundslæbende fiskeri i flere beskyttede områder. Fiskeriministeren er ligeledes glad for aftalen.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S), fiskeriminister Jacob Jensen (V), klimaminister Lars Aagaard (M) og miljøminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag en bred aftale om ny havplan.
Erhvervsminister Morten Bødskov (S), fiskeriminister Jacob Jensen (V), klimaminister Lars Aagaard (M) og miljøminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag en bred aftale om ny havplan.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Det bliver ikke forbudt at fiske med bundslæbende redskaber i naturområder, fiskeriet får et tocifret millionbeløb til udvikling, og fiskerne sikres kompensation, hvis nye naturområder skulle ende med at begrænse deres nuværende aktiviteter.

Det står fast med onsdagens brede politiske aftale om en ny havplan, som af samme årsager får rosende ord med på vejen fra det danske fiskeri.

Selvom aftalen ikke gør det nemmere at være fisker, så er resultatet bestemt godkendt.

Svend-Erik Andersen
Formand, Danmarks Fiskeriforening

Aftalen skaber ”lidt ro omkring rammerne” for fiskeriet i den kommende tid, lyder det fra Danmarks Fiskeriforening (DFPO).

”Den her aftale vidner om, at den brede regering er en klar gevinst for dansk fiskeri, Vandkantsdanmark og den bæredygtige udvikling. For opgaven har været overordentligt vanskelig, og selvom aftalen ikke gør det nemmere at være fisker, så er resultatet bestemt godkendt,” siger formand Svend-Erik Andersen.

Især passagen om at havplanen ”så vidt muligt skal understøtte sameksistens” mellem fiskeri, vedvarende energi og naturhensyn, møder opbakning fra fiskeriforeningen.

”Samlet set er det tydeligt, at flere partier har kæmpet benhårdt for dansk fiskeri og sikret, at aftalen samlet set er i balance, og det skal de have en stor tak for,” siger Svend-Erik Andersen.

{{toplink}}
Læs også

Aftalen blev præsenteret onsdag ved et doorstep i Erhvervsministeriet, hvor alle Folketingets partier havde skrevet under på den 14 sider lange aftaletekst.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024