L 118 (Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om fremme af effektiv energianvendelse og drivhusgasreduktion. (Udmøntning af klimasyn fra grøn skattereform 2022 og implementering af nye krav til energiledelsessystemer og energisyn).

Lovforslaget implementerer først og fremmest dele af EU's energieffektivitetsdirektiv. Med lovforslaget bemyndiges klima-, energi- og forsyningsministeren til at fastsætte regler om, hvilke virksomheder der skal indføre energiledelsessystemer og energisyn i henhold til energieffektivitetsdirektivet. Desuden vil ministeren få hjemmel til at kunne fastsætte regler om at udvide energisynet til også at omfatte et klimasyn, som vil fokusere på CO2-reducerende tiltag, og som er en del af aftalen om »Grøn skattereform for industri mv.« fra den 24. juni 2022. Lovforslaget skal bidrage med, at virksomhederne får overblik over potentialerne ved at spare på energien, konvertere til andre energiformer og reducere CO2-udledningen.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Aagaard Møller

Klima-, energi- og forsyningsminister (M)
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024