L 120 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, lov om produkter og markedsovervågning, elsikkerhedsloven og lov om tilgængelighedskrav for produkter og tjenester. (Indskrænkning af anvendelsesperioden for fyrværkeri, ændring af sanktioner og kontrolbeføjelser m.v. på Sikkerhedsstyrelsens område og ændring af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed m.v.).

Lovforslaget har bl.a. til formål at indskrænke den periode, hvor fyrværkeri må anvendes, til den 31. december og 1. januar.

Produktloven foreslås justeret, så forbrugere i Danmark trygt og sikkert kan købe og anvende produkter. Erhvervsdrivende, der ikke overholder reglerne, sanktioneres. De erhvervsdrivende, der overholder reglerne og bidrager til produktsikkerheden, skal i højere grad imødekommes.

I elsikkerhedsloven lægges der bl.a. op til at omdanne Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed, så det på en mere smidig måde kan yde rådgivning og faglig sparring om specifikke emner og konkrete sikkerhedstekniske spørgsmål.

Endelig foreslås mindre ændringer af tilgængelighedsloven for at sikre, at den danske implementering af tilgængelighedsdirektivet er korrekt.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024