L 139 (Transportministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om udbygning af Øresundsmotorvejen.

Med forslaget ønsker regeringen at skabe lovgrundlag for, at Sund & Bælt Holding A/S kan udbygge Øresundsmotorvejen med en ekstra vognbane i hver retning fra Vestamager til Lufthavn Vest og foretage forbedringer ved Amagermotorvejen og nye tilslutningsanlæg. Der skal endvidere etableres en støjisoleringspulje, hvor der kan ydes tilskud til facadeisolering for helårsboliger, der er særligt støjramte efter udbygningen af motorvejen. På nogle punkter fraviger forslaget procedurer og myndighedskompetence i plan- og naturlovgivningen, herunder afskæring af klageadgang.

Anlægsprojektet er en del af Infrastrukturplan 2035 fra juni 2021, og bag denne del af aftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti.

Efter planen skal arbejdet med udbygningen af motorvejen være færdigt i 2029.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Danielsen

Transportminister, MF (V)
lastvognsmekaniker, bankrådgiver (Sparekassen Holstebro 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024