L 157 (Udlændinge- og Integrationsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. og integrationsloven og forskellige andre love. (Ny opholdsordning for medfølgende familie til hjemvendende udlandsdanskere med visse beskæftigelsesmæssige kvalifikationer, justering af sprogkravet og halvering af den økonomiske sikkerhedsstillelse i ægtefællesammenføringssager, etablering af en lukket opgavebank for danskprøver m.v.).

Lovforslaget vil ligestille hjemvendende udlandsdanskeres mulighed for ægtefællesammenføring og familiesammenføring med udlandsdanskeres mulighed.

Herudover foreslås det, at det finansielle krav om økonomisk sikkerhed i forbindelse med ægtefællesammenføring halveres. Lovforslaget vil lempe på sprogkravet, så kravet kan opfyldes ved mindst 5 års fuldtidsbeskæftigelse eller selvstændig virksomhed, der i væsentlig grad forbedrer sprogkundskaberne.

Lovforslaget foreslår desuden at udvide muligheden for at tage en danskprøve samt at etablere en lukket opgavebank hertil.

Det foreslås, at lovforslaget træder i kraft den 1. juli 2024.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kaare Dybvad Bek

Udlændinge- og integrationsminister, MF (S)
cand.scient. i geografi og geoinformatik (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024