L 64 (Finansministeriet)

Forslag til lov om velfærd.

Med lovforslaget forpligtes den til enhver tid siddende finansminister til at prioritere en vækst i det offentlige forbrug, der (mindst) modsvarer den demografiske udvikling i det kommende finansår, eller fremlægge tiltag, der kan sikre dette. Forpligtelsen gælder ikke ved alvorlige økonomiske tilbageslag eller usædvanlige begivenheder uden for statens kontrol, som har væsentlige konsekvenser for tilrettelæggelsen af finanspolitikken og for forbrugsvæksten i det kommende finansår.

Finansministeren skal hvert år senest i august måned offentliggøre en opgørelse af væksten i det demografiske træk på det offentlige forbrug for det kommende finansår. Finansministeren og indenrigs- og sundhedsministeren skal herudover hvert år udarbejde en redegørelse om forvaltningen af loven, som finansministeren sender til Folketinget inden udgangen af august måned.

Loven foreslås at træde i kraft den 1. januar 2024, således at den er gældende på tidspunktet for fremsættelsen af finanslovsforslaget for 2025.

Lovforslaget er en opdateret genfremsættelse af lovforslag nr. L 57 fremsat af finansministeren, folketingsåret 2021-22. Lovforslaget blev tilbagetaget den 19. april 2022.

Lovforslag som fremsat


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christina Olumeko

MF (ALT)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2022)

Helene Liliendahl Brydensholt

MF (ALT), flygtninge- og integrationsordfører

Sascha Faxe

MF (ALT)
Medievidenskab

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024