Landbrug & Fødevarer ønsker "fælleseuropæisk regulering" af landbrugets klimaudledninger – men vil ikke pege på konkret løsning

Et kvotemarked for landbrugets udledninger på EU-niveau kunne være en god idé, mener Landbrug & Fødevarer. Men organisationen vil ikke lægge sig fast på en bestemt model. Der skal et stort analysearbejde til, lyder det.

”Du kan ikke altid sammenligne landbrug med industri én-til-én," siger klimadirektør Niels Peter Nørring om, hvorfor det er nemmere at regulere industriens klimaudledninger.
”Du kan ikke altid sammenligne landbrug med industri én-til-én," siger klimadirektør Niels Peter Nørring om, hvorfor det er nemmere at regulere industriens klimaudledninger.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Det bedste ville være at regulere landbrugets klimaudledninger på verdensplan.

Det næstbedste er at gøre det gennem EU.

Sådan lyder det fra det danske landbrugs talerør i form af interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.

"Da det ikke ligger ligefor med en global løsning, mener vi, at der skal findes en fælleseuropæisk reguleringsløsning," fastslår klimadirektør i L&F, Niels Peter Nørring og uddyber:

"En eventuel dansk klimaregulering, som går længere end reguleringen i EU og skaber ulige konkurrencevilkår, vil selvfølgelig være helt rigtigt at få erstattet af en fælleseuropæisk regulering."

Faktisk bruger Niels Peter Nørring udtrykket "fælleseuropæisk løsning" hele 11 gange på det kvarter, Altinget interviewer ham i.

Men præcis hvad sådan en løsning konkret kan være, har landbrugets store interesseorganisation ikke noget godt bud på endnu.

{{toplink}}
Læs også

Flere af de danske spidskandidater har i europaparlamentsvalgkampen talt varmt om at inkludere landbruget i EU's kvotehandelssystem – så landbruget på den måde betaler for sine udledninger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024