Ny model for medarbejdereje på plads

Der har længe været diskussioner om en model for medarbejdereje på Christiansborg. Nu bliver det til virkelighed i aftalen om en ny iværksætterstrategi for Danmark.

Ifølge Dansk Folkepartis finansordfører Peter Kofod skal en ny model for medarbejdereje bidrage til mere vækst i landdistrikterne.
Ifølge Dansk Folkepartis finansordfører Peter Kofod skal en ny model for medarbejdereje bidrage til mere vækst i landdistrikterne.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

En model, der skal fremme medarbejdereje, bliver nu til virkelighed. 

Det fremgår af aftalen om en ny iværksætterstrategi, som regeringen har indgået med en række borgerlige partier i Folketinget. 

"Vi letter skatten for generationsskifter, når en ejer vil lade virksomheden overgå til sine medarbejdere og lade dem drive livsværket videre i det, vi kalder demokratiske virksomheder," lød det fra erhvervsminister Morten Bødskov på et pressemøde om den nye strategi.

Hos Dansk Folkeparti er der også begejstring at fornemme over den nye model for medarbejdereje.

"Det er en sympatisk idé at styrke vilkårene for demokratiske virksomheder, og derfor stod det på vores blok,” siger Dansk Folkepartis finansordfører, Peter Kofod.

{{toplink}}
Læs også

Ny model skal hjælpe virksomheder på landet 

Helt konkret vil regeringen og aftalepartierne give virksomhedsejere mulighed for at overdrage en virksomhed til sine medarbejdere gennem et medarbejderejet selskab, uden at overdrageren bliver beskattet. Det skal ifølge aftalepartierne gøre det mere økonomisk attraktivt at blive en medarbejderejet virksomhed. 

Aftalen om at lave en model for medarbejdereje blev allerede indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti onsdag aften som del af iværksætterforhandlingerne. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024