Ny temadebat: Hvordan skaber vi sammenhængende rejser?

TEMADEBAT: Politikere og interessenter debatterer i den kommende tid, hvordan de vil gøre rejsen lettere og mere fleksibel for pendlerne.

Hvordan kommer pendlerne videre fra deres endestation til deres destination? Det spørger Altinget om i en ny temadebat.
Hvordan kommer pendlerne videre fra deres endestation til deres destination? Det spørger Altinget om i en ny temadebat.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Stigende pendlertal skaber behov for at øge transportmulighederne.

Men eftersom at udbygninger koster – også på klimakontoen – vil aktører benytte den nuværende kapacitet bedst muligt og udnytte de tomme sæder i biler, busser eller toge – og helst i sammenhæng med cykelture.

Det stiller krav til et sammenhængende, bæredygtigt transportsystem, hvor hovednettet ikke alene består af veje, jernbaner og broer, men også af cykelstier, stationer og knudepunkter, som kobler samkørsel, mikromobilitet og cykelture sammen.

Altinget giver ordet til politikere og interessenter, som i en temadebat vil komme med bud på, hvordan de vil gøre rejsen lettere og mere fleksibel for pendlerne.

Hvordan udnytter vi de tomme sæder i bilerne, hvordan får vi flere til at tage cyklen til toget, og hvordan kommer pendlerne videre fra deres endestation til deres destination? Og giver mere fleksible rejser samfundsøkonomiske besparelser – eller er det grøn snak? 

{{toplink}}

Her er deltagerne:

Anna Thormann BoesenAnna Thormann Boesen
Programleder for bæredygtig mobilitet, Gate 21

  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024