Rådet for Socialt Udsatte skal hjælpe minister med at opspore coronaproblemer

CORONA: De socialt udsattes talerør er valgt som bindeled mellem regeringen og organisationer, der arbejder med udsatte. Rådet skal indsamle og videregive organisationernes bekymringer til ministeren, som dernæst vil tage stilling til eventuelt nye tiltag.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har til formiddag besluttet at etablere en særlig kommunikationslinje mellem samfundets mest socialt udsatte og myndighederne.

Ministeren har udpeget Rådet for Socialt Udsatte til at fungere som bindeled mellem samfundets mest udsatte borgere og myndighederne. Rådet vil hurtigst muligt rette henvendelse til relevante organisationer og de lokale udsatteråd på socialområdet, som skal melde tilbage til rådet med de bekymringer for coronasmitte, der knytter sig til socialområdet.

Bekymringerne vil rådet samle sammen og videregive til ministeren, som herefter skal drøfte med de relevante myndigheder, om der er behov for yderligere tiltag for socialt udsatte borgere.

"Vi vil undersøge, om der stadig er tvivlsspørgsmål, og hvor der er brug for, at myndighederne er præcise og klare i deres udmeldinger. Derefter vil Astrid Krag og jeg samle op på bekymringerne, og så vil ministeren tage bekymringerne med videre til eksempelvis Sundhedsstyrelsen eller kommunerne,” siger formand for Rådet for Socialt Udsatte Vibe Klarup.

Jeg har bedt Rådet for Socialt Udsatte lægge de løbende opgaver til side for at hjælpe med overblik og kontakt til de mest socialt udsatte borgere under #covid19dk Tak til @VibeKlarup og co. - og tak til alle jer der er der for vores mest udsatte borgere ❤️ #dksocial @udsatte

Skal samle alle tvivlsspørgsmålene
Rådet har mere præcist fået til opgave at indsamle den række af tvivlsspørgsmål, som knytter sig til coronasmittens indflydelse på socialt udsatte og det såkaldte frontpersonale, der arbejder med den udsatte gruppe til daglig.

Allerede i går efterspurgte blandt andet Kirkens Korshær eksempelvis svar på, hvad man skal stille op med hjemløse, der udviser symptomer på corona, men som ikke har deres eget sted at blive sendt i karantæne. 

Det er den type spørgsmål, som Rådet for Socialt Udsatte nu skal kortlægge, og Vibe Klarup fortæller, at hun allerede har modtaget flere af den slags henvendelser siden i går.

"Det er organisationer, der allerede har kontaktet os med helt konkrete henvendelser, der handler om det, Altinget også skrev om i går. Hvad gør man med karantæne, når man har at gøre med hjemløse, psykisk syge eller stofbrugere. Og hvordan informerer man til de mange borgere, der er ukendte i systemet,” siger Vibe Klarup.









0:000:00