Om  
Rane Willerslev

Rane Willerslev er Nationalmuseets nye direktør

Rane Willerslev er netop blevet ansat som ny direktør for Nationalmuseet af Kulturminister Mette Bock (LA). Han starter i stillingen 1. juli 2017.

Kirsten Ida Enemark

Nationalmuseet skal have ny direktør i sommeren 2017. Rane Willerslev er den nye mand på posten, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse

Rane Willerslev skal erstatte Per Kristian Madsen, som har været direktør for museet de seneste ni år. 

Kulturminister, Mette Bock, siger om valget af den nye direktør:

"Jeg er meget glad for, at Nationalmuseet får en stor og anerkendt kapacitet som ny direktør. Rane Willerslev vil med sin store energi og idérigdom være i stand til at føre museet ind i en ny, nødvendig udvikling, hvor hans solide faglighed og analytiske sans på relevant vis kan tilføre museets forskning, bevaring og formidling et samtidigt og moderne tilsnit. Willerslev vil desuden som et kendt og anerkendt ansigt have gode forudsætninger for at kunne tiltrække fondsmidler og dermed ny forskning til museet."

Den nye direktør, Rane Willerslev, er professor i social antropologi ved Århus Universitet. Hans museumserfaring kommer sidst fra en stilling som direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo og tidligere som chef for de Etnografiske Samlinger på Moesgaard Museum. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rane Willerslev

Direktør, Nationalmuseet
cand.mag. i antropologi (Aarhus Uni.), MA i visuel antropologi (University of Manchester), ph.d. (Cambridge Uni.)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024