Se listen: Så meget ekstra tjener folketingspolitikere på dobbeltmandat

24 folketingspolitikere supplerer deres folketingsgage med ekstravederlag fra lokal- og regionalpolitisk arbejde. Nogen opnår løn på ministerniveau, andre får knap så meget.

Både Ellen Trane Nørby og Martin Geertsen fra Venstres folketingsgruppe har politisk bijob i henholdsvis Sønderborg Kommune og Region Hovedstaden.
Både Ellen Trane Nørby og Martin Geertsen fra Venstres folketingsgruppe har politisk bijob i henholdsvis Sønderborg Kommune og Region Hovedstaden.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Katrine Falk LønstrupKim Rosenkilde

Penge og politik hænger sammen.

Det er i hvert fald tilfældet for de 24 folketingsmedlemmer, der har et dobbeltmandat ved også at være valgt ind i enten en kommunalbestyrelse eller et regionsråd.

En gennemgang, Altinget har lavet af vederlagene for det ekstra vederlag, som følger med et dobbeltmandat, viser, at det kan bringe en folketingspolitiker op i samme lønklasse som regeringens ministre.

Ud af de 24 folketingsmedlemmer med dobbeltmandat tjener de seks således fra lige omkring 1,2 millioner kroner op til 1,3 millioner kroner om året for deres politiske arbejde.

Regeringens meninge ministre tjener 1,3 millioner kroner årligt.

Se her, hvem der tjener, hvor meget, og hvilke politiske poster de enkelte folketingsmedlemmer bestrider i kraft af deres dobbeltmandat.

Opgørelsen medtager kun vederlag for hverv, som er knyttet direkte til rollen som lokal- eller regionspolitiker. 

Dette indebærer også poster udpeget som eksempelvis medlem af Danske Regioners bestyrelse. Ekstravederlag som følge af hjemmeboende børn er ikke medregnet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00