Arbejdsmiljørepræsentant i DM efterlyser markant adfærdsændring hos fagboss

Forperson for DM Camilla Gregersen tog onsdag orlov indtil efter sommerferien på grund af samarbejdsproblemer med sine ansatte. Nu deler tillidsrepræsentanten sin oplevelse af problemerne. 

46-årige Camilla Gregersen har været forperson for Dansk Magisterforening siden 2015. Fagforeningen har ca. 70.000 medlemmer. 
46-årige Camilla Gregersen har været forperson for Dansk Magisterforening siden 2015. Fagforeningen har ca. 70.000 medlemmer. Foto: Jacob Nielsen
Rikke Brøndum

Endnu en sag om dårlig ledelse ramte fagbevægelsen i denne uge, hvor forpersonen i DM gennem næsten ti år, Camilla Gregersen, valgte at gå på orlov efter store problemer med arbejdsmiljøet i sit sekretariat.

Ifølge medarbejdernes arbejdsmiljørepræsentant har hun blandt andet praktiseret en såkaldt ”bestillerkultur”, hvor hun har udstukket ordrer til menige medarbejdere for derefter at aflyse dem dagen efter i stedet for at gå til deres chef.

Fagforeningen har i over et år forsøgt at løse problemet ved blandt andet at indføre tydeligere arbejdsgange i det daglige arbejde, men ifølge fagforeningens eget blad, Akademikerbladet, har hendes ledelsesstil alligevel ført til sygemeldinger og opsigelser blandt de ansatte. 

"Camilla valgte ikke at følge de udstukne rammer for, hvordan man som forperson bestiller en opgave i sekretariatet," skriver arbejdsmiljørepræsentant i DM, Marianne Brynfeldt, i en mail til Altinget og uddyber: 

"Der er behov for en adfærdsændring. Og den er åbenbart ikke så ligetil at gennemføre for Camilla, for der har jo mildt sagt været tid nok."

{{toplink}}
Læs også

Marianne Brynfeldt ønsker ikke at udtale sig til Altinget ud over de skriftlige svar, men forbundets administrerende direktør, Lau Svendsen-Tune bekræfter, at en intern APV-undersøgelse allerede for halvandet år viste, at det stod skidt til med arbejdsmiljøet. 

I første omgang blev der altså forsøgt at finde en organisatorisk løsning, så Camilla Gregersen ikke kunne forbigå sine chefer og stille medarbejderne spørgsmål, de ikke har mandat til at svare på.

"Men det har ikke virket tilfredsstillende. Derfor sætter vi nu fokus på de konkrete relationer mellem Camilla og medarbejderne," siger fagforeningens adm. direktør, Lau Svendsen-Tune.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024