Tre styrelser ude af synk forsinker indfasning af nye redningsbåde

Indfasningen af Kystredningstjenestens nye hurtiggående redningsbåde tager længere tid end planlagt. Det skyldes, at tre styrelser ikke har været gode nok til at koordinere deres arbejde.  

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Når fem kystredningsstationer i de kommende år får nye såkaldte ”fast rescue boats” (FRB), så kan de ikke tage dem i brug med det samme. Den styrelse i Forsvarsministeriets koncern, som har stået for at indkøbe bådene, og den anden styrelse, som står for at gøre bygninger og vogne klar til bådene, har nemlig været ude af synk med hinanden og med en tredje styrelse – Forsvarskommandoen.

Derfor er faciliteterne ikke klar, når bådene ankommer. Det fremgår af et notat om en afdækning af status på anskaffelse af nye fartøjer til Kystredningstjenesten, som forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Folketingets forsvarsudvalg.

Fakta

Kystredningstjenesten er en del af Søværnets 3. eskadre og beskæftiger omkring 200 medarbejdere på 21 redningsstationer. 

”Afdækningen viser, at det i anskaffelsen af FRB (stor) generelt har været udfordrende at synkronisere nødvendige tilpasninger til etablissementet og anskaffelse af nye søsætningsvogne med leveringen af fartøjerne.

Konsekvensen er, at der på fem redningsstationer ikke er nødvendigt etablissement og/eller materiel klar, når den nye FRB (stor) leveres, hvorfor FRB på disse redningsstationer som udgangspunkt ikke vil kunne tages i anvendelse med det samme,” skriver ministeren i notatet.

Han har nu bedt de tre involverede styrelser om at komme op med en midlertidig løsning, så de nye både kan komme i vandet.

”Det er utilfredsstillende, at anskaffelsen af fartøjer og tilvejebringelse af etablissement ikke er blevet synkroniseret. Derfor er Forsvarskommandoen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse blevet bedt om at iværksætte midlertidige tiltag på de berørte redningsstationer for at fremrykke ibrugtagningen af fartøjerne,” skriver ministeren.

Forsvarskommandoen har fået ansvaret for at komme i mål med opgaven samt styre indfasningen af andre redningsskibe i fremtiden.

”Afslutningsvis vil jeg fremhæve, at Forsvarskommandoen nu får det overordnede ansvar for den fortsatte synkronisering af Kystredningstjenestens øvrige fartøjsanskaffelser for hurtigst mulig løsning af nuværende udfordringer og sikre den fremadrettede synkronisering af anskaffelserne og klargøringen,” skriver Troels Lund Poulsen.

I ejendomsstyrelsen har man nu lagt sig i selen for at få projektet i mål.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024