Ugens embedsmand: For Niels Frederik Malskær vejer den grønne omstilling tungere end alle andre udfordringer

Som Energistyrelsens udsendte rådgiver i Polen deler Niels Frederik Malskær do's and don'ts fra Danmarks grønne omstilling med udenlandske myndigheder. Og så ser han prioritering som embedsværkets største udfordring lige nu.

De
sidste fem år har der været fart på adskillige tendenser, der påvirker
embedsværket. Hvis udfordringerne skal tackles, kræver det bedre prioritering, mener Niels Frederik Malskær.
De sidste fem år har der været fart på adskillige tendenser, der påvirker embedsværket. Hvis udfordringerne skal tackles, kræver det bedre prioritering, mener Niels Frederik Malskær.Foto: Energistyrelsen
Johan Auken Alstrup

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Jeg er lige kommet tilbage fra første del af min barsel, så jeg bruger en del båndbredde på at samle op på det grønne erhvervsfremstød og Hans Majestæt Kong Frederik X’s besøg til Polen tidligere på året.

Derudover bruger jeg det meste af min tid på at sætte mig ind i, hvilken retning den nye polske regering er på vej i, når det kommer til energi- og klimapolitik, og hvilke danske værktøjer der forhåbentlig kan gavne Polens grønne omstilling.

Blå bog

Niels Frederik Malskær

Karriere:

  • 2021 – nu: Senior energirådgiver, Den Danske Ambassade i Warszawa (udsendt via Energistyrelsen)
  • 2018 – 2021: Fuldmægtig, Energistyrelsens Center for Global Rådgivning
  • 2016 – 2018: Programkoordinator, Handelsafdelingen på Den Danske Ambassade i Washington D.C.
  • 2015 – 2016: Juniorrådgiver, World Bank Group, Washington D.C.
  • 2015: Praktikant, American Council on Renewable Energy

Uddannelse:

  • Kandidat i international politik (University of Kent, 2013)
  • Bachelor i international historie og politik (University of Aberystwyth, 2011)

Det kræver, at jeg skal fordøje en masse politiske signaler og videreformidle det til mine kollegaer derhjemme i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Udenrigsministeriet og Energistyrelsen. Vores dialog med de polske energimyndigheder handler om at dele do's and don'ts fra Danmarks grønne omstilling.

Det er helt klart vigtigheden af at gennemføre den globale grønne omstilling så hurtigt og effektivt som muligt. For mig blegner alle andre nationale og globale udfordringer i sammenligning, så at være et lille tandhjul i et større maskineri, der kan sætte tempoet op for den grønne omstilling, motiverer mig enormt.

Her i Polen, der blev hårdt ramt af energikrisen og har et meget fossilt energisystem, kan jeg se, at erfaringer fra Danmarks grønne omstilling bliver samlet op af de polske energimyndigheder igennem mit og mine kollegaers arbejde og brugt til at spare tid og penge. Det er spændende at gøre den forskel, selvom det ikke altid er lige let.

At være "ude" er normen for mig og min familie. Jeg tog min uddannelse i Storbritannien og Belgien og har tidligere boet og arbejdet i USA. Desuden er min kone amerikansk, og begge vores børn er født her i Polen.

Så, min tid "hjemme" i Energistyrelsen var et crash course i, hvordan man arbejder i Danmark, og hvordan man fungerer som embedsmand.

{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024