Minister: Her er prisen for en ny opgørelse af normeringerne i SFO'erne

Det vil koste statskassen cirka 1,8 millioner kroner at etablere en opgørelse over normeringer og personalets uddannelsesniveau i landets SFO'er. Prisen tager dog ikke højde for, at kommunerne også vil have udgifter forbundet med opgørelsen. 

Der findes i dag ikke en opgørelse over normeringerne på SFO'er, klubber og fritidshjem. Enhedslisten og SF håber, at der kan opnås enighed om at iværksætte en ny opgørelse ved finanslovsforhandlingerne.
Der findes i dag ikke en opgørelse over normeringerne på SFO'er, klubber og fritidshjem. Enhedslisten og SF håber, at der kan opnås enighed om at iværksætte en ny opgørelse ved finanslovsforhandlingerne.Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil sætter nu et foreløbigt prisskilt på, hvad det forventes at koste, hvis Enhedslisten og SF's finanslovskrav om en ny opgørelse af normeringerne i SFO'erne skal indfris.

1,8 millioner kroner vil det koste staten og Børne- og Undervisningsministeriet at etablere en ny opgørelse, der skal give indblik i normeringerne i SFO'erne, personalets uddannelsesniveau og antallet af børn i institutionerne.

Det oplyser ministeren i et nyt folketingssvar.

0:000:00