Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om der er forskel på de regler som de med lovforslaget foreslåede elevrepræsentanter i fordelingsudvalgene er underlagt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 2
Ministeren bedes redegøre for, om der er forskel på de regler som de med lovforslaget foreslåede elevrepræsentanter i fordelingsudvalgene er underlagt afhængigt af, om eleverne er fyldt 18 år eller ej?

Svar fra torsdag den 5. december 2019
Elevrepræsentanten i fordelingsudvalget vil ikke få stemmeret. Af samme grund stilles der ikke krav om, at eleven er myndig.

Elevrepræsentanter uden stemmeret – under såvel som over 18 år – vil på den baggrund ikke have ansvar for de afgørelser, som fordelingsudvalget træffer, men alene for de udtalelser, som elevrepræsentanten selv måtte komme med samt for overtrædelser af tavshedspligten, jf. også svar på spørgsmål 1.

5. december 2019 Sags nr.: 19/179
0:000:00