SMS i brug mellem myndigheder og borgere

KORT NYT: Sundhedsområdet kommer først med en ny SMS-service, hvor borgerne f.eks. mindes om tidsaftaler med lægen eller sygehuset.
Fakta

NemSMS er en del af den fælles offentlige digitaliseringsstrategi 2007-2010. Initiativet samler de offentlige myndigheder i en fælles indsats for at øge anvendelse af SMS.

Fokus er særligt rettet på områder som eks. aftalepåmindelser, hvor det giver god mening for såvel det offentlige som borgere og virksomheder. Det er forventningen, at de første sygehuse kan tilslutte sig ordningen allerede i år, og at NemSMS herefter kan udrulles til de øvrige sygehuse, praktiserende læger, tandlægeklinikker osv. frem mod 2010.

Inden for kort tid vil der desuden ligge en plan for, hvordan ordningen på yderligere 3-4 centrale offentlige serviceområder kan gennemføres.


Kilde: Sundhedsministeriet
En ny, offentlig SMS-service er klar til at blive skudt i gang med sundhedsområdet som frontløber.

"NemSMS" kaldes den nye kommunikationsform mellem borgeren og det offentlige. Det giver borgerne mulighed for at blive mindet om tidsfrister eller aftaler med det offentlige - fx med læge eller sygehus. Og det sparer ressourcer for det offentlige, hver gang man undgår glemte aftaler, noterer Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

"Allerede i år forventer vi, at de første sygehuse kan tilbyde den nye SMS-service. Og fra næste år og frem mod 2010 kommer servicen til at gælde på en række øvrige serviceområder. På sigt er det meningen, at borgere via SMS får mulighed for at blive mindet om fx bogaflevering på biblioteket, ny plads på venteliste til en bolig eller blive mindet om at tage ordineret medicin," skriver ministeriet.  

Minister for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen (K):

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00