Analyse af 
Esben Schjørring

En uge inde i valgkampen: Et emne stormer frem på vælgernes dagsorden

Det er ikke bare priserne, der stiger. Økonomi kravler nu op på en andenplads på vælgernes dagsorden. Velfærd betyder som altid meget, men folketingsvalget 2022 bliver et inflationsvalg.

Som optakt til at Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen skulle i debat med statsminister Mette Frederiksen, stillede Morten Messerschmidt ultimative krav til en borgerlige statsminister om ti milliarder til her og nu hjælp til pensionister og folk uden for arbejdsmarkedet. Går der konkurrence i at udstede løfter om ufinansierede, men ultimative gaver på højrefløjen, kan de borgerlige sætte deres ry som økonomisk ansvarlige over styr. 
Som optakt til at Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen skulle i debat med statsminister Mette Frederiksen, stillede Morten Messerschmidt ultimative krav til en borgerlige statsminister om ti milliarder til her og nu hjælp til pensionister og folk uden for arbejdsmarkedet. Går der konkurrence i at udstede løfter om ufinansierede, men ultimative gaver på højrefløjen, kan de borgerlige sætte deres ry som økonomisk ansvarlige over styr. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Alle danske folketingsvalg har siden midten af 1950'erne været velfærdsvalg på den ene eller den anden måde. Og sådan er det stadig. Ofte er der ved folketingsvalg også et ekstra emne, som rammesætter valget ud over velfærden.

1988 blev kaldt for Atomvalget, fordi det ekstra emne handlede om dansk sikkerhedspolitik og fodnoterne. 2001 var et udlændingepolitisk valg. 2019 var et klimavalg.

På samme måde bliver FV22 et inflationsvalg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00