EU-forbehold kan skade miljø

Det vil føre til lavere beskyttelsesniveau i både Danmark og resten af EU, hvis Danmark holdes ude af samarbejdet om miljø og forbrugerbeskyttelse, advarer Forbrugerrådet.
Tina Møller
Udsigten til, at Danmark kan blive sat uden for EU's samarbejde om miljø og forbrugerbeskyttelse bekymrer både Forbrugerrådet og Landbrugsraadet.

Direktør i Forbrugerrådet Rasmus Kjeldahln mener det vil få uoverskuelige konsekvenser, hvis Danmark ikke længere kan deltage i formuleringen af EU's regler på en lang række af områder, der i princippet slet ikke har med de danske forbehold at gøre.

Reaktionen kommer, efter at udenrigsminister Per Stig Møller(K) i går advarede om, at betydningen af det retlige forbehold kan eksplodere, når EU's nye forfatningstraktat træder i kraft.

»Sat på spidsen vil Danmarks deltagelse i traditionelle samarbejdsområder, som vi hidtil har deltaget i, kunne blive vanskeliggjort«, vurderer udenrigsministeren. Helt konkret kan Danmark få svært ved at deltage i vedtagelsen af regler om miljø, fødevaresikkerhed og forbrugerbeskyttelse, fordi der bliver indført strafferetlige sanktioner for at overtræde reglerne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00