Analyse af 
Erik Holstein
Christoffer Voss

Lang vej hjem for Thorning

ANALYSE: Det socialdemokratiske ministerhold er langsomt ved at finde sine egne ben efter en frygtelig start. Men folketingsgruppen er uden erfaren ledelse, og skuffelsen er stadig udbredt i baglandet. S kan dog håbe på, at Venstre overspiller sine kort.
BEGRÆNSET TRIUMF: S-formand Helle Thorning-Schmidt mødte lørdag sit bagland på en bittersød baggrund. Ganske vist har hun erobret statsministerposten, men de politiske tab har været betragtelige og den folkelige opbakning er på et lavpunkt.
BEGRÆNSET TRIUMF: S-formand Helle Thorning-Schmidt mødte lørdag sit bagland på en bittersød baggrund. Ganske vist har hun erobret statsministerposten, men de politiske tab har været betragtelige og den folkelige opbakning er på et lavpunkt.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Når S og SF ikke kan markere de reelle forskelle til Radikale, bliver profilen svækket. Det samme gælder den anden vej rundt. Den samlede pool af vælgere, de tre partier appellerer til, bliver derfor mindre, ofret på stabilitetens alter.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

Man havde svært ved at se, det var et sejrende parti, der lørdag holdt kongres i Århus.

For selvom Socialdemokraterne igen har en formand, der også er statsminister, var stemningen udpræget mat. Det lykkedes det ikke for alvor at ændre på for Helle Thorning-Schmidt, men Socialdemokraterne er dog ved at udvikle en egentlig strategi for at komme tilbage i kampen igen.

De første uger efter valget var den socialdemokratiske ledelse helt i defensiven som følge af det ringe valgresultat for S og SF - og den betydelige radikale fremgang. Det gav De Radikale et psykologisk overtag og mere medvind og indflydelse, end 9,5 procent af stemmerne rent faktisk berettiger til.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00