Analyse af 
Erik Holstein

SF i regering med Løkke kan blive 2014-katastrofen om igen

Flere SF'ere frygter, at en deltagelse i en midterregering kan blive en dyr fornøjelse, men SF-formanden holder alle døre åbne. Pia Olsen Dyhr står over for et valg, der kan definere partiet mange år frem.

Flere SF'ere frygter ligefrem, at en S-SF-R-M-regering vil føre til en en accelereret udgave af forløbet fra 2011-2014, hvor partiet endte med at træde ud af regeringen oven på et dramatisk møde i DGI-Byen, hvor daværende formand Annette Vilhelmsen måtte meddele beslutningen til den ventende presse.
Flere SF'ere frygter ligefrem, at en S-SF-R-M-regering vil føre til en en accelereret udgave af forløbet fra 2011-2014, hvor partiet endte med at træde ud af regeringen oven på et dramatisk møde i DGI-Byen, hvor daværende formand Annette Vilhelmsen måtte meddele beslutningen til den ventende presse.Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

SF-formand Pia Olsen Dyhr har længe bygget op til det.

Hun er opsat på at vise, at SF's forlis i Thorning-regeringen i januar 2014 var begyndervanskeligheder, og at partiet otte år senere er helt anderledes klædt på til regeringsdeltagelse.

Med en fremgang i bagagen og et spinkelt rødt flertal er chancerne ikke utopiske. Men det gør en verden til forskel, hvilken regering SF i givet fald ender i. Især et bud er giftigt, men det vender vi tilbage til.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00