Debat

Stil krav til indvandrer-ungdom

Koncentrat af lederen "Vis dem respekt - stil krav til Sort Ungdom" i Berlingske 6. juli 2003.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Afmagt, frustration og vrede. Det er sandsynligvis sådanne følelser, læserne sidder tilbage med efter at have læst dagens reportage om »Sort ungdom«. De voldelige unge indvandrerdrenge, deres vrede mod danskerne og mod de danske værdier er skræmmende.

Trist er det, at denne ulykkelige situation er selvforskyldt. I mange år har vore folkevalgte på Christiansborg set problemet vokse, men befolkningens bekymring blev affærdiget med hånlatter og skældsord. Politikere som Svend Auken, Bjørn Elmquist og Niels Helveg Petersen tog patent på anstændigheden, selv om alle kunne se virkeligheden med deres egne øjne. Nu har vi omsider fået en udlændingelov baseret på sund fornuft - og med et kæmpestort flertal i befolkningen bag sig.

Men hvad nu?

De vrede indvandrerdrenge er kommet for at blive.(...) I mange år har det danske formyndersamfund løst sociale problemer ved at smide penge efter dem, ved hjælp af fad velvilje og hændervridende blødsødenhed. Resultatet har naturligvis været, at folks selvrespekt er forsvundet, og afstanden mellem dem og fællesskabet er blevet større. (...)

Vi skal stille krav til de unge og deres forældre, så de lærer at tage et ansvar, og så de forstår, at samfundet har brug for dem. Og hvis de ikke lever op til kravene, skal det have konsekvenser på den hårde måde.

De voldelige unge indvandrerdrenge er ikke blot det danske velfærdssamfunds største problem. De er også en del af løsningen.

Berlingske
Leder

Faktisk har vi brug for de unge. Hvis den danske velfærd skal opretholdes, kræver det, at flere mennesker kommer ud på arbejdsmarkedet, ja faktisk er det en helt afgørende forudsætning for VK-regeringens såkaldte 2010-plan, at et stort antal af netop disse unge indvandrerdrenge kommer i arbejde.

Det er i sandhed et paradoks:

De voldelige unge indvandrerdrenge er ikke blot det danske velfærdssamfunds største problem. De er også en del af løsningen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Niels Helveg Petersen

Fhv. udenrigsminister (R), MF og politisk leder
cand.jur. (Københavns Uni. 1965)

Svend Auken

MF (S), fhv. miljøminister, Folketingets 1. næstformand, Formand for Europaudvalget
Cand.scient.pol.

Bjørn Elmquist

Fhv. MF (V og R), fhv. advokat (H)
cand.jur. (Københavns Uni. 1963)

0:000:00