Ugens målinger: Hvem er Danmarks arbejderparti?

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge samler vi op på ugens arbejdermålinger, debatten om tolkegebyr i sundhedsvæsnet og partiernes månedsform.

<div>1. maj er traditionelt de røde faners festdag. En ny vælgeranalyse viser dog, at arbejderen anno 2018 ikke nødvendigvis stemmer til venstre for midten.</div>
1. maj er traditionelt de røde faners festdag. En ny vælgeranalyse viser dog, at arbejderen anno 2018 ikke nødvendigvis stemmer til venstre for midten.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Arbejderne fejrede traditionen tro kampdag i den forgangne uge, og i den forbindelse har både Berlingske og Altinget set på arbejderpartierne anno 2018.

Faglærte og ufaglærte stemmer primært DF
Kasper Møller Hansen har foretaget en vælgeranalyse for Altinget, hvor de danske vælgere er blevet opdelt i erhvervsgrupper. De ufaglærte og faglærte defineres her som arbejdere og kigger man på, hvilke partier der har bedst fat i denne gruppe, er Dansk Folkeparti det største arbejderparti. Godt hver fjerde arbejdervælger (25,5 procent) ville sætte kryds ved Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen, hvilket placerer dem et par procentpoint foran det traditionelle arbejderparti, Socialdemokratiet, der har 22,7 procent af arbejderstemmerne.

Og for partierne er det ikke kun 1. maj, det er interessant at tale om arbejderne. Ifølge Kasper Møller Hansen er det en særdeles afgørende vælgergruppe:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00