Ugens målinger: Rød blok bevarer føring efter finanslov

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om rød bloks fortsatte føring, danskernes pilleforbrug, holdningen til Lindholm-udrejsecenteret og brugen af frivillige i det offentlige.

Status quo efter finanslov og Venstre-tilbagegang
VLAK-regeringen med støttepartiet Dansk Folkeparti formåede at levere årets finanslov uden store problemer. Ifølge den seneste måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten er det dog ikke noget, der kan aflæses positivt i vælgertilslutningen i blå blok. Rød blok har 91 mandater, SF og S går frem, Radikale går tilbage, men også både regeringspartiet Venstre og DF går tilbage. Blå blok står til 84 mandater.

”For Dansk Folkeparti er det triste tal. Partiet står ganske enkelt i stampe, selvom man fik betydelige sejre hjem både i udlændingepolitikken og i forhold til pensionisterne. Partiet ligger stadig på et højt niveau, men der skal et mirakel til, hvis Thulesen skal gentage resultatet fra kanonvalget i 2015,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der mener, at sandsynligheden for, at Løkke udskriver valg i årets nytårstale, er faldet betragteligt.

Frivillige på velfærdsområderne er problematisk
57,5 millioner kroner har regeringen afsat til at afhjælpe psykiske problemer hos unge ved hjælp af frivillige foreninger. Denne tendens har stået på i flere år, men ifølge en ny måling foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten er det ifølge 53 procent af vælgerne et problem at inddrage frivillige til at løse opgaver, der hører til i den offentlige velfærd. 28 procent mener ikke, det er et problem, mens 19 procent har svaret ’ved ikke’.

Login