2,5 millioner til indsats for anbragte unge

JUBEL: Foreningen Børn og Unges Trivsel kan fortsætte sin indsats for tidligere anbragte unge, der er på vej ind i job eller uddannelse.

Gennem Projekt Unik har 20-årige Daniel Jensen fået den hjælp, der gjorde ham i stand til at komme i gang med en uddannelse som tømrer.
Gennem Projekt Unik har 20-årige Daniel Jensen fået den hjælp, der gjorde ham i stand til at komme i gang med en uddannelse som tømrer.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Carsten Terp Beck-Nilsson

Der var jubel på en parkeringsplads foran Gentofte Kommune her til formiddag.

Heidie Graversen, stifter af foreningen Børn og Unges Trivsel, var netop kommet ud fra et møde med kommunen, da Altinget kunne overbringe hende nyheden om, at indsatsen Projekt Unik er blevet bevilget 2,5 millioner satspuljekroner i 2019. Og begejstringen var spontan.

”Hvor er det fantastisk. Jeg står her på parkeringspladsen, og jeg har lyst til at hoppe op og ned,” siger Heidie Graversen.

Som Altinget beskrev i denne artikel, støtter Projekt Unik anbragte unge og tidligere anbragte unge i at komme godt ind over tærsklen til voksenlivet. Det sker igennem en indsats med kombineret fagprofessionel og frivillig støtte til de unge, der typisk mangler et robust netværk i tilværelsen.

Projekt Unik støtter i øjeblikket 80 unge, som er på vej igennem uddannelse eller ind på arbejdsmarkedet, men der har været tvivl om finansieringen af den fortsatte indsats. Nu er pengene fundet.

”Vi har hele tiden troet på det, men det har været stressende for de unge, at der har været tvivl om vores eksistens. Nu kan vi fortælle dem, at vi stadig kan være der for dem og støtte dem i deres mønsterbrydning, så de får ro på igen. Det er sindssygt afgørende for dem,” siger Heidie Graversen.

Ud over at den eksisterende indsats er sikret for 2019, betyder satspuljemidlerne, at Børn og Unges Trivsel kan investere i den ældre del af foreningens målgruppe. Foreningen har nemlig fået en bevilling fra Østifterne til nuværende eller tidligere anbragte unge i alderen 23 til 30 år. Den støtte var bundet op på, at der kom penge fra satspuljen.

”Nu kan vi også gøre en indsats for de unge. Det er jeg simpelthen så glad for. Det er en stor sten, der er faldet fra mit hjerte,” siger Heidie Graversen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Heidie Graversen

Direktør, Coaching People Sundhedscenter, formand & stifter, Børn og Unges Trivsel
merkonom (1987), psykoterapeut (1997), stress coach (2005)

0:000:00